R

Overal in Europa bereikbaar

R

Van -30° tot 30° vervoer

R

24/7 bereikbaar

Koel- en vriestransport is essentieel voor het veilig vervoeren van bederfelijke goederen, zoals voedsel, medicijnen en bloemen, waarbij de temperatuur van groot belang is. 

Voedselveiligheid is een belangrijke factor in koel- en vriestransport. Producenten van levensmiddelen en medicijnen moeten ervoor zorgen dat de bederfelijke goederen die zij vervoeren veilig zijn voor consumptie en voldoen aan de voedselveiligheidsregelgeving. Daarom moeten transportbedrijven binnen het geconditioneerde vervoer zich houden aan strikte regels en voorschriften om ervoor te zorgen dat de goederen onder de juiste condities worden vervoerd, waardoor de kwaliteit en veiligheid van de goederen wordt gewaarborgd.

Om aan deze taak te voldoen, maakt Starrtrans gebruik van speciale geconditioneerde voertuigen, apparatuur en temperatuursensoren om de temperatuur te regelen en monitoren. Deze systemen kunnen de temperatuur van de lading in real-time volgen. 

Bij geconditioneerd transport is het essentieel om de temperatuur van de lading te beheersen om ervoor te zorgen dat deze in goede staat aankomt op de plaats van bestemming. 

 

Temperatuurschommelingen kunnen de kwaliteit van bepaalde producten aantasten, zoals voedingsmiddelen en farmaceutische producten, en kunnen leiden tot bederf, verlies van waarde en zelfs gevaar voor de volksgezondheid.

 

De geconditioneerde voertuigen van Starrtrans zijn uitgerust met een koelsysteem dat de temperatuur van de lading kan regelen. Het koelsysteem werkt door de warmte uit de lading te verwijderen en deze af te voeren via de condensor. Dit zorgt ervoor dat de lading op de gewenste temperatuur blijft gedurende het transport.

 

Om de temperatuur van de lading te bewaken, zijn onze voertuigen uitgerust met temperatuursensoren en monitoringssystemen. Deze systemen kunnen de temperatuur van de lading in real-time volgen en waarschuwen wanneer de temperatuur buiten de gewenste range valt. Dit stelt de bestuurder in staat om onmiddellijk actie te ondernemen om de temperatuur te corrigeren en de lading te beschermen.

 

Koel- en vriestransport worden gebruikt voor het vervoer van producten die gekoeld of bevroren moeten blijven om hun kwaliteit en houdbaarheid te behouden. Enkele voorbeelden van producten die in koel- en vriestransport worden vervoerd zijn:

Voedingsmiddelen: verse groenten, fruit, vlees, gevogelte, vis, zuivelproducten, gebakken goederen en andere bederfelijke levensmiddelen die gekoeld moeten blijven om hun smaak, textuur en voedingswaarde te behouden.

Farmaceutische producten: veel geneesmiddelen en vaccins vereisen koel- of vriestransport om hun potentie en effectiviteit te behouden.

Bloemen: veel soorten snijbloemen worden vervoerd in koeltransport om hun versheid te behouden.

Chemische stoffen: sommige chemische stoffen, zoals bepaalde harsen en lakken, moeten op een constante temperatuur worden gehouden om hun chemische samenstelling en eigenschappen te behouden.

Cosmetica: bepaalde cosmetische producten, zoals parfums en crèmes, kunnen bederven bij hoge temperaturen en moeten daarom gekoeld worden vervoerd.

Ons wagenpark

Het wagenpark van Starrtrans bestaat uit verschillenden auto’s, bestelbusjes en vrachtwagens. Het maakt dus niet uit hoe groot uw zending is, wij beschikken over een vervoersmiddel van het juiste formaat. Zo kunnen wij u een snel en betrouwbaar transport garanderen.

CADDY

Type: Bestelwagens

Laadvermogen: 750 kg | LxBxH: 179x148x123 cm

TRANSPORTER

Type: Bestelbus

Laadvermogen: 1000 kg | LxBxH: 257x169x141 cm

BAKWAGEN

Type: Bakwagens Met Laadklep

Laadvermogen: 1500 kg | LxBxH: 385x210x190 cm

SPRINTER

Type: Koelwagen

Laadvermogen: 1500 kg | LxBxH: 405x120x170 cm